RÓLUNK

A Lármafa egyesület 2007 nyarán jött létre és öltött jogi formát. Amit az egyesület tagjai azelőtt külön próbáltak megvalósítani arra ösztönzött minket, hogy együttesen próbáljuk meg létrehozni és fenntartani a közös célokat. 


Tevékenységünket már 2007. év novemberében elkezdtük, a hónap végére sikerült megszervezzünk egy 2 napos nemzetközi multikulturális találkozót, ahol különböző országokból érkeztek a kortárs művészetek képviselői(Lengyelország, Ausztria, Olaszország, Franciaország, Magyarország)A “multiculti melting spot” rendezvény célja a különböző kulturákat képviselő művészek találkozása régiónkban, ahol létrejöhet egy interkulturális párbeszéd, kapcsolatteremtés a művészet eszközeivel.

Mit szeretnénk?
Hogy a kultúra és a művészet nyelvén foglalkozzunk társadalmi kérdésekkel, a hangos társadalmi párbeszéd kezdeményezését / tudatosabb környezetvédelmi magatartásra való buzdítást a helyi közösségben/ a közösség összefogó erejének társadalmi fontosságára való rávilágítást.
A változás, az útkeresés , a multikulturális attitűd elfogadása, a hagyományok ismerete és az általuk felállított korlátok állandó feszegetése.
“Avatkozz be”- környezetünk, lakhelyünk, minden társadalmilag fontos probléma megoldásába.


Miért szeretnénk?

Régiónk, különösen Sepsiszentgyörgy igen gazdag kulturális élettel bír, méltó arra, hogy beépüljön a nemzetközi kulturális vérkeringésbe.
Ha támogatni szeretné tevékenységeinket, Ön is segíthet, adója 2%-át felajánlva számunkra.

No comments: