2012-05-29

Multi Culti Melting Spot 2

Időszak: 2007. November 23-25 

Helyszín: Sepsiszentgyörgy 

Programpontok:

képzőművészet,fotógráfia, filmvetítés, koncert, 
környezetvédelmi előadások,építészet,design,színház


Az idén februárban (24-25) már tanúi lehettünk ennek a rendezvénynek, aholis 20 hazai és külföldi alkotó, na meg a közönség talált egymásra. Ekkor indult be a művészetek és befogadóik között az egymásra hivatkozás, a párbeszéd. Milyen problémák foglalkoztatják a művészt és hogyan látja ezt a szemlélődő közönség? És bírhat-e, a köznapi értelemben vett aktualitással, társadalmi érzékenységgel az önkifejezés formanyelvezete? Az alkotók kibújtak magányukból és együtt a közönséggel egy új, eleven szociális teret hoztak létre. Nos, ezt a közös diskurzust folytatjuk itt, Sepsiszentyörgyön.
A multi culti melting spot rendezvény hitvallását a különböző kulturális terek termékeny találkozásában látja: a találkozást az egymásra találássá formálja a közös pontok keresése és fellelése. Szándékunk ezen interaktív találkozások rendszeressé tétele, ezáltal új színnel is gazdagítva a helyi kultúrális életet.

November 23-25-án képzőművészeti kiállítások, filmvetítések, környezetvédelmi és élő zenei előadások/koncertek kerűlnek terítékre. A megannyi eseményt egy közös témával fogjuk össze: Művészetek a környezetvédelemért. Milyen formában, hogyan látják és mit képesek nyújtani a fiatal alkotók környezetük torzulása ellen?
Ez alkalommal is húsz, helyi és Európa különböző részéről idesereglő résztvevő próbálkozik a közönséggel közösen egy új, interaktív és társadalmilag sem közömbös kulturális teret létrehozni.


Támogattak:

No comments: