2012-06-22

Tilos a Fúzió Sepsiszentgyörgyön

A Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális és Ifjúsági Fõvárosa, a Lármafa Egyesület valamint a Kónya et Kónya Ponopol bemutatja a TILOS A FúZIó rádiómaratont!



Az eseménynek otthont adó Tein Teaházban június 29-én, péntek reggel 10 óratól kezdõdõen online hallgatható a Tilos Rádió.

Este 22 óratól a rádió képviseletében TATLIN lesz a színpadon.
A vizuális ingerekrõl VJ LAMASKIER gondoskodik.

"A Tilos Rádió, Magyarország elsõ független, non-profit rádiója, 1991 Augusztus 21-én kezdett sugározni. Szabadrádióként.
A civil, szabadrádiós vagy „harmadik típusú“ rádiós gyakorlatra azelõtt nem volt példa Magyarországon. (Harmadik típusú rádió: nem közszolgálati és nem kereskedelmi.) A Tilos a kezdettõl médiatörvényt szorgalmazott, és azt akarta elérni, hogy a szabadrádiózást, európai mintára, törvény védje.

A Rádió megjelenése elõtt ilyen szellemiségû és indíttatású adó mûködésére nem volt precedens, a Tilos ma is réteg- és közösségi rádióknak állít modellként példát.
A hozzáállásra jellemzõ, hogy a Tilosban mindenki önkéntesként, anyagi jutattás nélkül dolgozik, a Tilos tagsága, vezetése anyagilag nem érdekelt a mûsorkészítésben, és nem is volt soha. A Rádió nonprofit alapon mûködik, nyilvános és átlátható.
A Tilos olyan értéket kíván közvetíteni, amely a mai magyar médiában egyszerûen nem kap helyet. Olyan zenészek munkáit, olyan alkotók gondolatait közvetíti, akik nem hajlandóak üzleti vagy politikai meggondolásból megváltozatni a tartalomhoz, a minõséghez vagy az alkotói szabadsághoz való hozzáállásukat.
Ez az, ami a Tilos autonóm módon szerkesztett mûsorainak sokszínuségét mégis egységessé, felismerhetõvé, karakteressé teszi.

A Tilos Rádió mûsorpolitikájának egyik fõ ismertetõjegye a zenei sokszínûség. Alapelvük, hogy olyan elõadóknak és irányzatoknak adjanak helyet a legváltozatosabb stílusokból - az experimentális mûfajoktól a világzenén át a legfrissebb tánczenéig -, amelyek máshol nem hallhatóak.

Kereskedelmi rádiók átlagos zenei anyaga kb. 200-300 CD-ig terjed. A Tilos zenei anyagát még felmérni is nehéz, nincs állandó zenei adatbázis, vagy ismétlõdõ, megszabott rotáció. Nagyjából 70 ezer CD-nyi zenei anyagot ismerünk, használunk és készítünk."

http://www.tilos.hu/

http://www.tatlin.hu/
http://www.discogs.com/artist/Tatlin
http://www.youtube.com/tatlinpapa
http://www.fotolog.com/tatlinpapa
http://soundcloud.com/tatlin
http://tilos.hu/index.php?form=artist&id=1096
http://tatlinmix.blogspot.com/


Június 30-án, szombaton reggel 10 óratól "kapcsoljuk" a Fúzió Rádiót Budapestrõl, majd este a rádió két lemezlovasa DJ SZANJAY és DJ BATUKAN fog interfúzionálni a kedves közönséggel.


Ugyancsak szombaton, párhuzamos programként, az Erzsébet-park Pavilonjában Orkestra Metafizika-Családi piknik a lelked mezején.

Probléma-feldolgozó családrendszer felállítás a német Hellinger módszerrel.
Ha elakadtál valamiben, kíváncsi vagy magadra, a kapcsolataid valódi tartalmára: gyere, hozz egy témát és pillants bele az életed filmjébe!
Férfi és Nõ kapcsolatáról Shakespeare - Szentivánéji Álom adaptálásával: Az álmok és szerelmek erdeje, s benne a tisztás: a földi emberek és a láthatatlan szellemvilág mágikus találkozóhelye.
Itt készülõdik mindenki a nagy esküvõre…

Az esemény ingyenes, 11 órától kezdõdik és délután 6-ig (,vagy kifulladásig) tart.
Gyere kényelmes ruhában! Rágcsálni valót hozhatsz.

A módszerrõl tájékozódhatsz a 
 http://www.hellingerintezet.hu/ honlapon.


"A Fúzió Rádió 2004-ben alakult azzal a céllal, hogy megvalósítson egy álmot.

A szabad, görcsöktõl és félelmektõl mentes, a világ ezerszínûségét és szépségét megmutató, jókedélyû, közvetlen - ám mégsem amatõr és semmiképpen sem populáris rádió álmát. A Fúzió Rádió alapvetõ célkitûzése, hogy hangja eltérjen a kereskedelmi médiumok igénytelen, jópofáskodó, tartalmatlan hangvételétõl és zenei kínálatától - helyette valódi, a mindennapi hangközeget és gondolatáramot gazdagabbá tevõ értékeket mutasson fel.

A Fúzió Rádió közösségi alkotás, egy sokarcú stáb szellemi terméke, a legkülönbözõbb zenei áramlatok és világnézetek fúziója, amelyek békés egymás mellett élése egy szerethetõ, lakóit kölcsönösen gazdagító világot modellez.

A Fúzió Rádió egyszerre retrográd és progresszív, értékmentõ és értékteremtõ, ápolja a hagyományokat és mindennél jobban becsüli az újító, kísérletezõ kedvet. Elfeledett kincseket ás elõ, vagy éppen mindenki által ismert remekmûveket mutat meg új, szokatlan oldalukról. Nem feltétlenül provokál, de mindenképpen elgondolkoztat, más megvilágításba helyez, kíváncsivá tesz. Kérdéseket tesz fel és kérdéseket is vár. Vannak válaszai, de az igazi válasz a hallgatóban kell hogy megszülessen.

A Fúzió Rádió több egyszerû rádiónál: Létezéstechnika. Szemléletmód. Optimizmus. Süppedõs olvasófotel. Végtelen éléskamra. Séta a szélben. Tengeri körutazás. Ínyenc lakoma.

Tarts velünk! Harapj bele!"


www.fuzioradio.hu


Az esti partikra a belépõ 10/10 lej (mindkét alkalomra egyben 15 lej). Elõvételben még találtok jegyet a Teinben.


A rendezvény léttrejöttében segítettek, akadálymentes lebonyolításában közremûködtek az alábbi személyek:

Kali Agnes, Lakatos Annamária, Gáll Eszi, Bálint Dori, Pál Kata, Igyártó Réka -a pénzügyek felelõs miniszterlányai;

Thomas Forro, Csernátoni Loránd, Gombos Zoltán, Adám Szabolcs -az adminisztrácios feladatok lovagjai;

Kónya Utõ Bence, Kusztos Attila, Vladareanu Ecsike -grafikai munkálkodások valamint a nyomdai feladatok végrehajtói;

Hannika Fogarasi, Gergely Attila -karszalagszakértõk és a biztonság nemes õrei;

Víg István -fõszakács; Müller János -a szilvalé minisztere; Pakucs Zsombor-Jenõ -hangmérnök; Oláh-Badi Levente -operatõr; Margó -örzõ/védõ funkciók ellátása

Es még sokan mások..
Köszönjük

No comments: